Plaža pred hišo, sončni zahod
Sutivan,
popolnost mediteranskega mesteca
Privoščite si sanjske počitnice v Sutivanu na otoku Braču, očarljivem in gostoljubnem zelenem biseru, kjer ljudje še vedno živijo skladno z naravo.
Preberi
več
Sutivan je raj za kolesarje

Sutivan vam izreka dobrodošlico

Sutivansko poletje se začne s prazničnim Janezovim kresom (23. junija) in vsesplošnim praznovanjem naslednjega dne. Drugo ljudsko rajanje je 16. Augusta, na sv.Roka, zaščitnika mesta. Poleti je kulturnih dogodkov, kot so umetniške razstave in koncerti, v izobilju. Sutivan pa v juliju ponuja tudi festival ekstremnih športov, “Vanka regule”. Športno udejstvovanje pa je namenjeno predvsem vam, saj je nedotaknjena narava idealna predvsem za aktivne počitnice, sprehode med oljčnimi nasadi, plezanje na več kot 100 označenih stenah, v toplih in ne prevročih pomladnih in jesenskih mesecih pa predvsem za kolesarjenje.

v
Zaliv v Sutivanu

Sutivan, nazaj k naravi

Sutivan je čudovit kraj za oddih. Šumenje valov, ptičje žvrgolenje globoko v borovem gozdu, plavanje v podvodno špiljo, kjer vas bo začarala sončna svetloba, ki se lomi skozi skale… In ne pozabite na naravni park z živalskim vrtom.

v
Sutivan cerkev

Sutivan,
njegovo kulturno-zgodovinsko izročilo in njegovi spomeniki

Sutivanskih spomenikov je mnogo. Med najpomembnejše šteje poznorenesančna cerkev Vnebohoda z baročnim kampanelom (zvonikom) in italijansko manieristično oltarno sliko. Tudi podružnična cerkev sv. Roka hrani umetniška dela in votivna darila, staro pokopališče s katakombami pa je prav tako vredno ogleda. Od številnih sutivanskih palač z bogato kulturno dediščino vam predlagamo obisk letnega dvorca splitskega pesnika Jerolima Kavanjina, kjer se lahko, v parku, preizkusite v šahu.