Plaža ispred kuće, zalazak sunca
Savršen
mediteranski gradić
Sutivan je zeleni biser, šarmantan i gostoljubiv, na zapadnom dijelu otoka Brača.
Pridružite nam se u ovom skladu prirode i čovjeka, gdje vas čeka odmor iz snova.
Čitaj
dalje
Sutivan je raj za bicikliste

Sutivan vas dočekuje ljudima

Sutivansko ljeto počinje paljenjem krijesova uoči Svetog Ivana (23. lipnja) i pučkom feštom sljedećeg dana. Druga se fešta održava 16. kolovoza. Ljetna sezona obiluje izložbama na otvorenom, koncertima i drugim kulturnim događanjima, a tisuće pohrle u Sutivan za festival ekstremnih sportova „Vanka Regule“. Netaknuta je priroda idealna za aktivni odmor, od šetnje kroz šumu do slobodnog penjanja na više od 100 označenih smjerova. Vrijeme je tako toplo da su lipanj, rujan i čak svibanj pravo vrijeme za posjetu. Biciklistički će entuzijasti napose otkriti da je Sutivan odredište kakvo su samo mogli poželjeti.

v
Uvala u Sutivanu

Sutivan vas dočekuje prirodom

Sutivan je prije svega izvrsno mjesto za opuštanje. Zavalite se u hladovinu borova i poslušajte pjesmu ptica i valova. Penjite se po zelenim brežuljcima i gledajte zvijezde padalice. Uronite u podmorsku spilju (kakva sjajna ideja za djecu) i gledajte kako sunce prodire kroz pukotine u litici.

v
Sutivan crkva

Sutivan vas dočekuje tradicijom

Sutivansko plavetnilo i zelenilo privlače posjetitelje od davnih dana. Renesansnu crkvu Uznesenja Marijina krase ljupki barokni zvonik i oslikani oltar talijanskog manirističkog majstora. Crkva svetog Roka drugi je važan spomenik, s umjetničkim djelima i zavjetnim darovima, a itekako vrijedi posjetiti i staro groblje s katakombama. (Ako je pun mjesec, čuvajte se vampira!) Istražujući Sutivan našim besplatnim biciklima, naići ćete na mnoge palače s bogatom kulturnom baštinom. Preporučamo posjetu ljetnikovcu splitskog pjesnika Kavanjina, u čijem se parku možete okušati u šahovskim turnirima. Najmlađi su itekako dobrodošli na svim navedenim znamenitostima i aktivnostima.